TIPS BALIK KAMPUNG

Yeehhaaaa!!

Raye dah nak dekat.. seme pakat nak balik ke kampung masing2.. Uols dah packing dah? Cuba buat check list supaya dapat memudahkan kita buat persiapan balik kampung.. kang nanti ada pula barang2 yg tertinggal.. stress pula jadinya.. kan? Haha..

OK.. arini sis nak share tips balik kampung.. ayomakk.. geset.. go!

TIPSnye:
1. Packing pakaian.. kira siap2 untuk berapa hari.. kalau nak balik 3 hari tak perlu le bawa cam nak balik 12 hari.. haa.. yg gelak tu mesti penah buat.. kan?

2. Tutup seme suiz letrik.. cabut plug2.. so dapatlah nak jimat letrik dan elakkan dari litar pintas..

3. Tutup sumber air.. kalo boleh tutup kat meter air tu sendiri.. lepas tu yg mana hat yg ada kolah tu boleh la kosongkan kolah tu.. buang semua air yg bertakung.. kita tak nak menternak nyamuk kan..?

4. Buang sampah.. kalau terlupa buang.. dah la rumah nanti bau busuk.. tikus lipas pun suka lah..

5. Kunci seme sumber akses umah.. ni kompem uols tau..

6. Simpan barang berharga di tempat selamat.. yg ni biar uols je yg tau nak simpan kat mana.. jangan buat peta tampal ke dinding plak..

7. Pastikan barang keperluan spt ubat / supplement.. charger.. susu anak.. wallet / purse yg ada duit, lesen mandu, ic bagai..

8. Bagitau jiran tengok2 umah..

9. Bgtau polis.. nanti polis leh usya2 juga

10. Dah servis kete dah kan? Haaa.. jangan kata tak servis pulak.. utamakan keselamatan..

11. PENTING: Untuk pilot dan co pilot.. jeng.. jeng.. jengggg.. amek BCOMPLEX SHAKLEE! B Complex ni bagus untuk meningkatkan metabolisme, dan membantu metabolisme makanan ditukar menjadi tenaga.. ambil 2 biji sehari.. uols akan rasa cargas.. cargas..cargasss…

Haa.. lagi cun kalo dapat ambil BComplex.. vitalea.. omega guard.. dan cinch tea.. memang superb!

Sis doakan kesihatan dan keselamatan uols.. mudah2an semuanya berjalan dengan lancar dan selamat..

Ok untuk yg nak beli supplement shaklee.. meh amek nombor sis:

Azzyan Kay 0126526491 / 0112160 5598
FB: Azzyan Kay / Pengedar Shaklee Kota Kemuning / Cara Rawatan Kecantikan Alami
IG: azzyankay


‪#‎balikkampung‬
‪#‎pengedarshaklee‬

Pengedar Shaklee KOTA Kemuning's photo.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s