TIPS BERKUNJUNG DI HARI RAYA

Berlalulah sudah Ramadhan, Sebulan Berpuasa, Tiba Syawal kita rayakan, Dengan rasa gembira.. Orait.. raya dah nak dekat ni.. sis nak share 1 tip berkunjung di hari raya.. yang uols tak jumpa kat mana2.. Sure uols seram bila lepas raya badan naik mencanak2 kan? Baju mula tak muat.. mula nak avoid open houses.. mula kolestrol naik..…

RAYA VS KOLESTROL

Hai seme.. amacam best tak raye? Opkos la best ye tak.. masa nilah dapat jumpa keluarga, sanak saudara.. sahabat handai.. Makanan seme sedap2 belaka.. alahai.. kalau tak jaga memang boleh bertambah kilo dan kolestrol.. Sis nak share kat teman2 di luar sana supplement yang sis syorkan untuk mereka yang ada KOLESTEROL.. iaitu Omega Guard dan…

TIPS JAGA PEMAKANAN KETIKA RAYA

Sana makan.. sini makan.. situ makan.. sinun makan.. seme tempat makan.. makan.. makan.. makannnn… Bila main bedal aje.. silap haribulan tersilap makan makanan berangin.. atau perut bloating.. atau perut memulas.. rasa tak selesa.. Sis nak share.. kalau uols rase cenggitu.. ambil peppermint gingerplus.. insyaAllah perut kembali lega.. OK. Standby siap2 sebotol untuk keluarga ya.. Murah…

KEKAL BERTENAGA SEPANJANG PERJALANAN

Laporan berita sana sini menyatakan trafik sangat sibuk di seluruh negara.. Jangan spoil hari anda dengan kelesuan dan negative mood.. Ambil 2 biji B Complex.. anda energized dan ceria.. Saya mendoakan anda selamat pulang ke destinasi.. Oraittt.. sis sentiasa pastikan ada stok untuk uols.. so sangan malu2 nak pesan ok.. sis boleh cod atau poskan..…

REMINDER : BACK TO SCHOOL

  Baju sekolah dah gosok Jadual dah buat.. masuk beg Kasut dah putih melepak.. siap pasang tali.. Stokin.. dah sedia tepi kasut (kalau tak selalu tertukar pasangan!) Jam tangan.. dah letak atas meja Esok tinggal nak buat bekpes.. buat bekal.. Bekpes apa? Esok nak buat sandwich telur.. dan meal shake.. mesti kene ada meal shake..…