TIPS TAMBAH SUSU

  Haa.. hari ni sisi nak share tips untuk tambah susu.. ilmu berguna untuk semua mummy ya.. Pasang niat dan keazaman nak menyusukan anak hingga 2 tahun. Dapatkan alat kelengkapan mengepam susu yang sesuai. In touch dengan bayi lepas melahirkan dan susukan bayi sejurus selepas bayi lahir. Susukan bayi sekerap mungkin. Guna konsep Demand and…

BATU KARANG DI PUNDI HEMPEDU

Hah? Batu Karang?? Ya, Batu karang.. Batu karang merupakan butir-butir keras yang terbentuk di mana-mana organ badan yang berkait seperti buah pinggang, pundi kencing dan saluran ureter (saluran menghubungkan buah pinggang dan pundi kencing). Batu karang terbentuk apabila kandungan bahan seperti kalsium, oxalate, cysteine atau asid urik dalam urin pada kadar yang tinggi membentuk kristal…

SHAKLEE CHEWABLE VIT C

Sebelum beristirehat, nak share vitamin kesukaan anak2 saya.. Chewable vitamin C.. Memang sedap rasanya.. tak payah nak pujuk makan.. memang dorang offer diri nak makan.. Vitamin C ni sangat bagus untuk sistem daya tahan tubuh dan menyembuhkan luka.. Alhamdulillah.. dengan pemakanan yg baik.. anak2 jarang sakit.. fokus mereka ke sekolah.. Saya sebagai ibu akan buat…

‘DOKTOR, SAYE XMO BEDAH’

Adeh, teringat cerita benar awal tahun neh.. bayangkan mase tu masih dalam tempoh pantang.. tetiba kene serangan batu hempedu.. dah lah bersalin haritu pun bedah jugak.. eh berapa banyak mau bedah daa.. Bincang punya bincang last2 doktor pun setuju.. tak bedah.. dengan syarat hanya boleh discharge bila bengkak dah surut.. yeehaaaaa! Baik Doctor!! Balik rumah..…