KEKAL BERTENAGA SEPANJANG PERJALANAN

Laporan berita sana sini menyatakan trafik sangat sibuk di seluruh negara.. Jangan spoil hari anda dengan kelesuan dan negative mood.. Ambil 2 biji B Complex.. anda energized dan ceria.. Saya mendoakan anda selamat pulang ke destinasi.. Oraittt.. sis sentiasa pastikan ada stok untuk uols.. so sangan malu2 nak pesan ok.. sis boleh cod atau poskan..…

REMINDER : BACK TO SCHOOL

  Baju sekolah dah gosok Jadual dah buat.. masuk beg Kasut dah putih melepak.. siap pasang tali.. Stokin.. dah sedia tepi kasut (kalau tak selalu tertukar pasangan!) Jam tangan.. dah letak atas meja Esok tinggal nak buat bekpes.. buat bekal.. Bekpes apa? Esok nak buat sandwich telur.. dan meal shake.. mesti kene ada meal shake..…

CUCI THE TELEMOVIE

Sis percaya kisah ni terjadi di setiap rumah.. lepas cuci ade g nak cuci.. lepas cuci ade g nak cuci.. kadang-kadang macam dah buka kedai dobi.. Rilek teman2 sekalian.. sis nak syorkan Shaklee Get Clean Fresh Laundry Concentrate.. memang boleh jatuh cintalah.. Wangi nya mesti uols admire.. wangiiii… sangat wangi dan segar.. Bila sidai indoor…

CHANGE

Suatu ketika dulu sis tak tau apa-apa cara nak handle kesihatan.. then, ikut kelaziman.. kalau demam ambil paracetamol.. kalau sakit g klinik.. Sejak sis kenal Shaklee.. cara sis urus kesihatan banyak berubah.. tak kira sama ada ia berupa prevention atau rawatan itu sendiri.. Dulu.. jangan harap nak mencegah.. alahh.. leh g klinik.. insurans kan adaaa..…

TIPS TINGKAT SISTEM PERTAHANAN BADAN DAN KEKAL BERSERI

Mood raya.. mood raya.. mood raya.. merata2 mood raya sekarang.. seronok kan? Ok apa persiapan uols untuk stay healthy dan berseri2 raya ni? Tak syok la kalau raya kita tak sihat pula.. memanglah semua tu takdir tuhan.. tapi kalau kita ada usaha untuk keep healthy.. insyaAllah, Allah akan perkenankan.. Orait, apa TIPs yang sis nak…

MAKANAN2 YANG BERTINDAK SEBAGAI ANTI ESTROGEN

Estrogen yg berlebihan akan menyebabkan cyst. Makanan2 ini mengandungi aromatase inhibitor yang blok pembentukkan estrogen. Juga mengandungi bahan2 lain saperti sterols, quercetin, DIM, chlorophyls, resveraterol, proanthocyanidin, flavanoids. 1. Buah delima/promagenate. 2. Sayur2 broccoli, kobis, califlour, bak choy, raddish. 3. Minyak zaiton. 4. Cendawan. 5. Anggor merah dan biji. 6. Oats 7. Teh hijau. 8. Buah2…

TIPS BALIK KAMPUNG

Yeehhaaaa!! Raye dah nak dekat.. seme pakat nak balik ke kampung masing2.. Uols dah packing dah? Cuba buat check list supaya dapat memudahkan kita buat persiapan balik kampung.. kang nanti ada pula barang2 yg tertinggal.. stress pula jadinya.. kan? Haha.. OK.. arini sis nak share tips balik kampung.. ayomakk.. geset.. go! TIPSnye: 1. Packing pakaian..…